M*A*S*H - Fanzonen ...
Forside - Fanzonen - Biografier m.m. - Swampland Florida - Merchandise - Køb DVD - S-M*A*S*H
Florida "Swamp" Land
  I The Supply Line MASH Newsletter, November 2004 fandt jeg nedenstående artikkel, som hermed bringes i en dansk udgave:
For et stykke tid siden, så jeg en meddelelse om en fyr der havde bygget en kopi af  "Swamp".  Jeg tog ingen særlig notits af det. Jeg troede det kun var en model og højst sandsynlig "Swamp Scene" modellen fra Revell. Men så kom jeg i tanke om nogle undersøgelser jeg havde lavet om figurerne og så blev jeg mere nysgerrig.  

Jeg tog kontakt med byggeren for at finde ud af hvilket størrelsesforhold modellen var bygget i. Og mand - hvor blev jeg overrasket over hans svar.  "The Swamp er bygget i fuld størrelse. Den måler 16'x16' og har alle nødvendigheder. "Der er en AC enhed, brændeovnen virker og gemt i  Winchester's officers skrivebord finder vi et 20 tommer TV".

Det er sandt folkens! David Sadler fra Orlando Florida har bygget en 1:1 model af the Swamp i sin baghave. David startede helt tilbage i 1983 hvor den sidste episode blev sendt (han var kun 13 på det tidspunkt). Han byggede en model til en hjemmefilm han lavede om den sidste episode.

Så springer vi frem til 2002 hvor David og hans ven Brandon besluttede at leje et hus sammen. Brandon foreslog at de skulle bygge en ny model i deres nye baghave ... og resten er historie!

Så, med "The Complete Book of M*A*S*H" by Suzy Kalter, og gensyn med TV-Serien som guide, begyndte de at bygge 1. Juli 2002.  De næste 12 måneder brugte de i militære overskudslagre, antikvitets butikker og online auktioner. Deres mål var at gøre kopien af "the Swamp" så nøjagtig som mulig, som den så ud i den sidste episode. Mange af genstandene i "the swamp" fungere stadigvæk og andre er genstande som har været med i Korea-krigen eller er fra den tidsepisode.

David fortæller at destilleriet vat det sværeste at bygge. Først skulle ha  finde ud af hvad alle delene hed og derefter finde ud af hvor han kunne købe dem. Han kom i forbindelse  med en kemilærer på det lokale universitet, som hjalp ham med at identificere de dele han behøvede. De små flasker der hænger fra rørerne er håndpustet og den store flaske, der kan rumme 5000 ml han har fået via en mand i Canada. Rørene er kobberrør og delene er fra "Home Depot". Resterne udgøres bl.a. af en gammel akvariepumpe som skal give det indtryk at der brygges på apperatet. 
Selv om David har fået fat i nogle genstande som angiveligt har medvirket i TV-Serien som rekvisitter, har han altid været skeptisk. "Problemet med at finde rekvisiter fra den rigtige "Swamp" er, at der kun har været 2 "Swamp" scener. Den ene på Malibu ranch, brændte ned til grunden og den anden er nu påSmithsonian museum", fortæller David. 
David syntes at "the Swamp" er et fedt sted at slappe af i (hvis du ikke lige pludselig skal kaste alt hvad du har i hænderne og løbe til operationsstuerne med det samme). Selv hans venner der ikke ser M*A*S*H holder af "the Swamp". De skjulte installationer gør "theSwamp" særdeles komfortabel: Mini køleskabet,  air conditioner,  brændeovn og det skjulte TV. "Vi spiller poker næsten hver fredag og sommetider ud på de små timer". 

David advarer om, at det der med at bygge sine egne M*A*S*H kopier kan fører til afhængighed. Han har planer om at bygge en kopi af messeteltet og herefter bygge en kulisse af operationsstuerne.

 

Du kan kontakte David på: Davidsadler4077@ aol.com